TIPS TIL OPBEVARING AF SMYKKER

Opbevaring af emalje smykker

Emalje er glas. Det vil sige, at hvis smykker med emalje stødes eller tabes, risikerer du, at emaljen krakelerer eller går helt i stykker. Du bør ligeledes opbevare dine emaljesmykker separat, så de ikke bliver stødt af andre smykker.
Emalje kan ikke repareres! Emaljesmykker tåler ikke at blive renset i sølvrens! Benyt i stedet en pudseklud eller en mild sæbeopløsning.

Opbevaring af sølvsmykker

Sølvsmykker oxyderes naturligt af vind og vejr. Der er især visse faktorer, der kan spille en stor rolle i oxyderingen af dine sølvsmykker. Syre fra sved kan gøre dine smykker sorte (oxyderet). Dette kan skyldes varme eller indtagelse af særlig medicin, så din sved bliver ekstra sur. Vi anbefaler derfor, at du jævnligt rengør dine smykker enten i sølvrens eller ved at benytte en imprægneret pudseklud.

Forgyldt sølv:
Sølvsmykker, som har fået en overfladebehandling med guld, vil med tiden blive mørke, og forgyldningen vil til dels blive slidt af. Dette kan ikke undgås. Hvor hurtigt det sker, afhænger af hvor meget du bruger smykket, hvor kraftig forgyldningen er, og hvad du udsætter smykket for.

For at bevare den flotte guldbelægning kræves det, at overfladebehandlede smykker bliver behandlet med omtanke, for at opnå det vi kalder “længere levetid”. Bemærk råd i “Generelt”.

Opbevaring af guld- og hvidguldsmykker

Guldsmykker oxyderer ikke. Med tiden kan du komme ud for, at dine guldsmykker evt. får små ridser af at ligge med andre smykker eller ved slitage, når du har dem på. Er dette tilfældet, anbefaler vi, at du går til din guldsmed og får pudset smykket op.
Hvidguldsmykker er en legering af guld, som er blevet overfladebehandlet. Dette giver smykket en hvid og skinnende overflade. Denne overflade vil slides af med tiden og bør derfor jævnligt overfladebehandles på ny. Gå til din lokale guldsmed og få råd herom.

Opbevaring af perler- og perlekæder

Perler er et organisk materiale, som kan suge snavs og andet til sig. Derfor tåler de ikke stofferne fra parfume, hårlak og creme. I visse tilfælde kan perler også blive skadet af bestemte typer medicin udskilt gennem huden. Brug derfor jævnligt en blød klud til at fjerne rester af sved, creme, sæbe eller urenheder.

Som oftest er snoren i din perlekæde lavet af silke. Det betyder, at den både kan blive mør, og at knuderne kan tiltrække snavs og komme til at se nussede ud. Derfor anbefaler vi, at du får tjekket din perlekæde og evt. får trukket denne om en gang om året. Hvis du går med perlekæden hver dag, bør du få det gjort halvårligt. Få den evt. set efter hos din lokale guldsmed.

Opbevaring af diamanter

Selv om diamanten er verdens hårdeste mineral, har denne egenskab til at suge fedt til sig. Derfor bør smykker med diamanter renses ofte, gerne hver dag. Dette kan ske med rensevæske eller med ultralyd hos din guldsmed. Men vi råder til at forhøre dig hos din guldsmed inden.

 

Vent venligst ...